We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

De Hattrick Masters

De Hattrick Masters is een internationaal toernooi voor alle landskampioenen en bekerwinnaars. Het duurt vier weken en start na ronde 4. De wedstrijden in de Masters worden gespeeld op maandag en donderdag om 20.00 u.

Wedstrijdprogramma

Er kunnen maximum 256 ploegen deelnemen aan de Masters, die gespeeld worden als een toernooi met directe uitschakeling over 8 rondes. De loting voor de rondes gebeurt volledig willekeurig. De wedstrijden worden op neutraal terrein gespeeld.

Zijn er niet voldoende ploegen om de eerste ronde volledig te vullen, dan zullen enkele (willekeurig gekozen) ploegen de eerste ronde mogen overslaan om pas in de tweede ronde aan te treden (zodat er altijd 128 ploegen zijn in ronde 2 om op het einde goed uit te komen). Bekerwinnaars en landskampioenen die ondertussen geen eigenaar meer hebben (of een andere eigenaar hebben), mogen niet deelnemen. Als een ploeg de competitie én de beker wint, zal dat de enige club uit dat land zijn die deelneemt aan de Masters.

Specifieke regels

Voor de Masters gelden een aantal specifieke regels:

Kaarten en blessures: Kaarten tellen niet mee (behalve een rode kaart tijdens een wedstrijd natuurlijk), maar qua blessures is er geen verschil.

Ingesteldheid: Wie kiest voor 'Wedstrijd van het seizoen' (in het Engels: 'Match of the Season', MOTS) of 'Speel het rustig' (in het Engels: 'Play it Cool', PIC) zal het effect merken op de teamgeest, maar in mindere mate dan na een normale wedstrijd. Het effect tijdens de wedstrijd is hetzelfde als tijdens andere wedstrijden.

Training: Wedstrijden in de Hattrick Masters leveren geen training op voor een speler.

Inkomsten in de Masters

De inkomsten worden telkens gelijk verdeeld tussen beide clubs. Voor de beste clubs is er ook prijzengeld zoals hieronder getoond.

Er valt verder ook prijzengeld te verdienen in de Hattrick Masters: de winnaar krijgt 800 000 US$, de verliezende finalist 400 000 US$ en de twee verliezende halvefinalisten elk 200 000 US$. De verliezende kwartfinalisten krijgen elk 100 000 US$ en de verliezers in de achtste finale elk 50 000 US$.

 
 
Server 081