We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Toernooien

Toernooien zijn alternatieve competities voor Hattrick-clubs. Je kunt deelnemen aan officiële laddertoernooien om de 'King of the Hill' te proberen te worden, of je kunt deelnemen aan toernooien die worden georganiseerd door de managers zelf.

Denk erom dat je wekelijks oefenwedstrijden kunt blijven spelen, ook al neem je deel aan een toernooi.

Eigen toernooien

Als je zelf een toernooi wil aanmaken, moet je Supporter Gold, Platinum of Diamond zijn. In het andere geval kan je enkel geavanceerde toernooien creëren. Jij beslist over o.a. de grootte en de naam en nodigt daarna andere managers uit. Supporters Gold of Platinum kunnen gratis deelnemen aan één standaardtoernooi tegelijkertijd, maar moeten Credits aankopen voor deelname aan de andere toernooien. Anderen kunnen eveneens deelnemen via Hattrick Gears. Er zullen aan Diamond Supporters geen Credits aangerekend worden voor deelname aan toernooien. Zij kunnen één standaardtoernooi en tot tien geavanceerde toernooien tegelijkertijd spelen.

Zijn alle beschikbare plaatsen van een toernooi ingenomen, dan start het toernooi automatisch en wordt er ook een forum voor aangemaakt. Indien er 72 uur voor de eerste wedstrijd van een standaard toernooi nog niet opgevulde plaatsen zijn, dan schuift de startdatum op met één week. Bij een geavanceerd toernooi wordt er gekeken of dit 24 uur voor aanvang van de eerste wedstrijd al volzet is, anders wordt die wedstrijd naar de eerstvolgende dag waarop dit mogelijk is.

Standaard toernooiwedstrijden worden wekelijks op maandag gespeeld. De geavanceerde toernooiwedstrijden kunnen op eender welke dag van de week gespeeld worden.

Toernooiwedstrijden (ladders en andere)

De wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein en leveren geen inkomsten op (en geen extra leden voor de supportersclub).

Voor alle toernooiwedstrijden worden dezelfde gegevens gebruikt als bij andere wedstrijden, dus de vorm, vaardigheden, ervaring en eventuele blessures van je spelers zijn belangrijk. Er zijn echter twee verschillen: kaarten gelden enkel voor het toernooi zelf, en voor de teamgeest (en het zelfvertrouwen) wordt een vaste waarde gebruikt. Meer hierover hieronder.

Effecten na de wedstrijd

De wedstrijden hebben geen invloed op je ploeg of je spelers en tellen dus niet mee voor de training, spelerservaring, opstellingservaring, je zelfvertrouwen enz.

Details

Hieronder vind je alle details over toernooiwedstrijden:

 • Teamgeest: Voor toernooiwedstrijden wordt een vaste waarde gebruikt, namelijk 'content'.
 • Zelfvertrouwen: Ook voor het zelfvertrouwen gebruiken we in toernooiwedstrijden een vaste waarde, namelijk 'fantastisch'.
 • Blessures: Tijdens toernooien kunnen je spelers geen blessures oplopen. Reeds geblesseerde spelers kan je echter niet opstellen.
 • Kaarten (eigen toernooien): toernooien hebben hun eigen bestraffingssysteem met gele en rode kaarten. Dit staat volledig los van je normale Hattrick-wedstrijden. Krijgt een van je spelers een kaart, dan geldt die dus enkel binnen het toernooi. Kaarten uit je andere wedstrijden hebben anderzijds ook geen invloed op je toernooiwedstrijden. Een geschorste speler kan je dus wel degelijk opstellen in een toernooi.
 • Kaarten (ladders): Kaarten tellen niet in laddertoernooien.
 • Training: Toernooien leveren je spelers geen training op.
 • Ervaring: Toernooien leveren je spelers evenmin ervaring op.
 • Opstellingen: Je huidige opstellingservaring die het resultaat is van je recentste normale Hattrick-wedstrijden, blijft van toepassing tijdens toernooien. Toernooien leveren echter geen bijkomende opstellingservaring op.

Laddertoernooien

Op een ladder is het je doel om de bovenste sport te bereiken en de 'King of the Hill' te worden. Eens je daar staat, wil je die titel natuurlijk zo lang mogelijk verdedigen. Om de top te bereiken, daag je hoger gerangschikte clubs uit zodat je in geval van winst hun plaats op de ladder mag innemen.

Regels voor uitdagingen

Welke clubs je kunt uitdagen hangt af van je plaats op de ladder.

 • Pos. 1-5: Kunnen enkel uitgedaagd worden door de club er net onder op de ladder.
 • Pos. 6-15: Kunnen uitgedaagd worden door clubs er 1-3 plaatsen onder.
 • Pos. 16-99: Kunnen uitgedaagd worden door clubs er 1-10 plaatsen onder.
 • Pos. 100-199: Kunnen uitgedaagd worden door clubs er 1-50 plaatsen onder.
 • Pos. 200-1000: Kunnen uitgedaagd worden door clubs er 1-100 plaatsen onder.
 • Pos. 1000-5000: Kunnen uitgedaagd worden door clubs er 1-500 plaatsen onder.
 • Pos. 5000+: Kunnen uitgedaagd worden door clubs er 1-1000 plaatsen onder.

De uitdager betaalt voor de wedstrijd en uitgedaagde clubs aanvaarden de uitdaging automatisch. De wedstrijd vindt 24 uur na de uitdaging plaats. Als de uitdager wint, wordt de betaling teruggestort.

Wijzigingen rangschikking na de wedstrijd

Als je een club uitdaagt en de wedstrijd wint, neem je de plaats van die club in. De verliezende club zakt één plaats in de rangschikking (en dus ook de ploegen tussen beide clubs in de rangschikking).

Een voorbeeld: club A staat 54e en daagt club B uit op plaats 47. Wint A, dan krijgt A rang 47, zakt B naar 48, de club op 48 naar 49, de club op 49 naar 50 enz.

Verlies je, dan behoudt elke club zijn plaats.

Wachtperiodes

Na een wedstrijd waarvoor je uitgedaagd was, kun je twaalf uur lang (te rekenen vanaf de start van de wedstrijd) niet uitgedaagd worden. Je hebt dan zelf de tijd om een club uit te dagen en je positie te verbeteren.

Na een wedstrijd waarbij jij de uitdager was, kun je twaalf uur lang (te rekenen vanaf de start van je laatste wedstrijd) geen andere club uitdagen. Zo krijgen andere clubs de kans om jou uit te dagen en vermijden we scenario's waarbij nr. 2 steeds meteen nr. 1 uitdaagt, waardoor nr. 3 geen kans krijgt om die positie te veroveren.

 
 
Server 081