Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Hjelp »   Manual »   Introduksjon 

Introduksjon

Dette er manualen for Hattrick. For en raskere introduksjon av spillet, gå til nybegynnerguiden.

Hattrick er et spill der du får lede et virtuelt fotballag til storhet i konkurranse med andre deltakere fra hele verden.

Hattrick er et enkelt spill og det er lett å forstå det grunnleggende. Du kan spille Hattrick selv om du bare logger inn en eller to ganger i uka, men vi håper på å se deg oftere. Utfordringen er ikke å slå spillet, men utfordringen ligger i konkurransen med de andre deltakerne. Mens man konkurrerer blir dessuten mange deltakere venner, noe som gjør Hattrick til et sosialt spill også.

Dine overordnede oppgaver

Du fyller rollen som både manager og klubbeier. Du planlegger taktikk og strategi, bestemmer hva som skal trenes og velger hvilke spillere som skal spille. Du kjøper og selger spillere, investerer i stadion og mye mer. For å bli suksessrik er det et godt råd å legge en god strategi og ha en langsiktig plan. Suksess og berømmelse kommer tross alt ikke av seg selv.

Ditt nye lag

Når du tar over ansvaret for laget ditt har det akkurat fått en ledig plass i en av de to nederste divisjonene i Hattricks ligasystem. For å starte klatringen oppover har du fått et lag med spillere (noen kan ha talent og andre ikke), ett stadion og noen penger til å starte med. Det er nå på tide for deg å hente frem din magi.

Ikke bekymre deg over lagnavnet ditt. Du kan alltid endre lagnavnet i sesongpausene, men det vil koste deg 10 000 US$ på grunn av at drakter og markedsføringsmateriell osv. må endres. Du vil også miste 3 % av medlemmene i supporterklubben, da noen av de ivrigste supporterne ikke vil tilgi navneendringen.

Regioner og vær

Laget ditt tilhører en region, som du sannsynligvis har tilhørighet til. Regionene finnes for at du kan sjekke ut andre folk fra samme område som deg. En annen viktig funksjon er at hver region har sitt eget vær. Ingen regioner har bedre vær enn andre og alle regioner er like gode, så du trenger ikke å bekymre deg over å ha gjort et dårlig valg.

Været påvirker et par ting, men det viktigste er oppmøte på kampene. Færre mennesker vil komme på kampene når det regner. Det vil også påvirke spillernes prestasjoner i kampen. På "Region"-siden kan du se hva slags vær det er i dag og et varsel for morgendagen. Dersom sola skinner i dag er det mer sannsynlig (sammenliknet med andre værtyper) at det blir fint vær i morgen også, så været er ikke helt tilfeldig.

Dersom du ønsker det kan du bytte region i sesongpausene. Det vil imidlertid koste deg 10 000 US$ og 3% av supporterne vil forlate supporterklubben.

Vårt beste råd

Det beste rådet vi kan vi deg er å lese denne manualen. Du trenger ikke å lese alt med en gang, men får du med deg de første kapitlene til å begynne med vil det gi deg en god oversikt over hvordan du spiller spillet. Et annet tips er å stille spørsmålene du måtte ha på forumene våre. Det finnes faktisk egne forum for spørsmål om spillet.

Det er kun én ting vi insisterer på: For å gi deg og alle andre en best mulig Hattrick-opplevelse, er det et par enkle regler om oppførsel som må følges. Disse finner du i våre Interne Regler.
 
Server 071