Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Пријателски натпревари

За да можете да искористите максимум од тренингот, односно за што повеќе ваши играчи да добијат тренинг на вистинските позиции, пријателските натпревари се одлична опција, секако, доколку во истиот термин не играте во купот. Најчесто, менаџерите во пријателските натпревари им даваат шанса на резервистите и помладите играчи, но понекогаш тоа е добра прилика за да тестира и тренира некоја нова тактика. Или на пример, зошто да не го предизвикате вашиот најдобар Hattrick пријател, чисто како предизвик за чест.

Закажување на пријателски натпревар

Најлесен начин да закажете пријателска средба е да го дадете вашиот тим во базата за закажување на пријателски натпревари. Само треба да одберете каков тип на меч сакате и каков противник, а системот веднаш ќе ви го најде противникот според барањата што сте ги задале, секако, доколку се исполнети сите критериуми.

Се додека сте надвор од куп натпреварите и сè уште немате закажано пријателски натпревар, можете да предизвикате било кој противник кој сè уште е без натпревар. Кај некои тимови е оневозможено предизвикувањето поради прилагодувањата кои ги имаат поставено или поради не комплетирана менаџерска лиценца.

Сите понуди за пријателски мечеви, оние кои сте ги испратиле и добиле, ги имате во делот наречен "Предизвици" во менито за вашиот клуб. Во моментот кога предизвикот е прифатен и пријателскиот меч креиран во распоредот, можете да ја наместите поставата за тој натпревар.

Пријателски мечеви во меѓусезоната

Во неделите 15 и 16 ќе можете да играте пријателски за време на викендот доколку не играте бараж меч.

За време на овој период праќањето на предизвиците функционира различно. Кога праќате предизвик ќе треба да одберете дали тој се однесува на викенд меч или на натпревар во редовниот термин за пријателски мечеви.

Можноста за предизвици за викенд натпреварите, без оглед дали се меѓународни или не, останува отворена од понеделник 06:00 до петок 23:59.

Типови на пријателски мечеви

Постојат два типа на пријателски мечеви: нормален и со куп правила. Доколку тој се игра по куп правила, тогаш не може да заврши нерешено, односно доколку по регуларниот тек дуелот заврши без победник следуваат продолженија и пенали доколку е потребно.

Меѓународни пријателски натпревари

Можете да одберете да играте во странство или да поканите некој странски тим да гостува кај вас. Ако играте во странство, мечот ќе се игра во времето во кое се играат пријателските и куп натпреварите во таа земја. На пример, ако гостувате во Португалија, мечот ќе се одигра во времето кога во таа земја е тајмингот за пријателски натпревари или во случајов во среда во 9.45 по централно-европско време.

Без разлика каде сте отпатувале, вашиот тим ќе замине во вторник во 18:00 часот (ЦЕВ) , а ќе се врати во четврток во 8:00 часот по централно-европско време. Затоа, меѓународните пријателски натпревари можат да се закажуваат најдоцна до вторник 18:00 (ЦЕВ), а нов меч не можете да закажете до четврток наутро кога тимот ќе се врати дома. Доколку вашиот тим нема одиграно меѓународен пријателски натпревар, во тој случај ќе можете да закажате меѓународен пријателски натпревар за следната недела, најрано во четврток, во 6:00 часот.

Патувањето во странство го чини клубот 6 000 US$. Но, од друга страна, меѓународните пријателски привлекуваат повеќе публика.

Разно

Бројот на гледачи на пријателските е значително помал од оној кој доаѓа на првенствените натпревари. Пријателските со куп правила привлекуваат повеќе гледачи од оние нормалните. Исто така и меѓународните пријателски привлекуваат повеќе гледачи.

Исходот од пријателските мечеви нема влијание врз самодовербата, тимскиот дух и расположението на навивачите и на спонзорите. Затоа пак, ризикот од повреди на играчите е еднаков како и на првенствените мечеви.

Играње на неутрален терен

Доколку сакате да играте пријателски натпревар во кој ниту еден од двата тима нема да ја има предноста на домашниот терен, мечот можете да го играте и на неутрален терен. Но, ако играте на стадион во вашиот регион, повторно ќе ја имате предноста на домашниот терен без оглед што не играте на вашиот стадион. Сопственикот на стадионот кој бил избран за меч на неутрален терен нема да добие пари од продадените влезници.

Без разлика каде играте, меч против странски тим се смета за меѓународна пријателска.

 
Server 070