Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Hattrick Masters

Hattrick Masters е меѓународен турнир во кој учествуваат сите национални шампиони и победници на националниот куп. Трае четири недели и започнува по четвртото коло во сезоната. Мечевите се играат во понеделник (во 16:00) и четврток (во 20.00) .

Распоред

Во Hattrick Masters учествуваат 256 тима и се игра како куп систем во 8 кола. Жребот за секое коло е комплетно случаен, а натпреварите се играат на неутрален терен.

Ако нема доволно екипи за целосно да се пополни првото коло, некои екипи добиваат директен пласман во второто коло (по случаен избор). Доколку некоја екипа која во претходната сезона обезбедила учество во Hattrick Masters, а во меѓувреме останала без менаџер или пак го променила сопственикот, го губи правото за учество на Hattrick Masters. Доколку еден тим биде победник во националниот куп и првата национална лига, во една иста сезона, во тој случај само тој тим од таа држава ќе има право на учество во Masters натпреварувањето.

Посебни правила

Кога е во прашање Hattrick Masters, постојат некои одредени посебни правила кои важат само за него:

Картони и повреди картоните не се важни (освен црвените картони за време на играта), но повредите се сметаат како и вообичаено.

Однесување на тимот: „Меч на сезоната“ (MOTS) или „Играј опуштено“ (PIC) нема да го зголемат или намалат тимскиот дух на екипата еднакво како што тоа се случува по меч во лигата или купот. Но, ефектот од нив во текот на мечот е ист како и вообичаено.

Тренинг: Во натпреварите од Masters, играчите не добиваат тренинг.

Приходи од Мастерсот

Домаќинот и гостинот го делат приходот од влезниците еднакво - 50/50. Исто така, тимовите добиваат и наградни бонуси.

Победникот на Hattrick Masters добива 800 000 US$, за финалистот се резервирани 400 000 US$, а поразените полуфиналисти добиваат по 200 000 US$. Поразените четвртфиналисти добиваат по 100 000 US$, а поразените осминафиналисти добиваат по 50 000 US$.

 
Server 071