Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Играчи: Вештини

Секој играч има 8 вештини, но има и додатни фактори кои влијаат на особините на играчот во различни ситуации. Да ги погледнеме вештините:
Кондиција: Одлучува колкав дел од неговата игра играчот ќе загуби до крајот на натпреварот.
Креирање игра: Способноста да ја контролира топката и да ја претвори во шанса за гол.
Напад: Топката треба да влезе во гол.
Крило: Способноста да заврши напад кој доаѓа од страничните позиции.
Голман: Топката не треба да влезе во сопствената мрежа.
Додавање: Играчите кои знаат да одиграат на добро додадавање се голема помош во нападот во тимот.
Одбрана: Способноста да се спречат нападите на противникот.
Од прекин: Резлутатот од слободните удари и пенали зависи од тоа колку е вешт изведувачот.

Колку е добар твојот играч?

Во вистинскиот живот обично велиме дека овој играч е “доста добро крило“ или “навистина добар одбрамбен играч“ кога ќе го видите како игра. Во Hattrick, го правиме истото за да опишеме колку е играчот навистина добар во некоја од вештините. За таа цел ги користиме деноминациите (не само за играчите), и тие се движат од “непостоечки“ што е “нула“ до “божествен“ што има вредност 20. Целата скала на деноминациите можете да ја видите во додатокот.

На различни играчи им се потребребни различни вештини

Сите играчи не треба да се добри во сите вештини, но кондицијата е важна за сите.  Некогаш е доволно добро ако играчот е добар само во една вештина (освен кондиција), но вие ќе добиете најмногу од вашиот играч доколку е добар во повеќе вештини.  Кои вештини (освен кондицијата) се потребни за играчот, ќе зависи од позицијата која ќе ја игра:

Голмани:

Вештината на гол е важна само за голманите. Исто така важни вештини се одбраната, како и ударите од прекин кои се од голема корист при изведување на пеналите.

Централни одбрамбени:

Одбрамбените играчи треба да поседуваат голема вештина во одбрана. Креирањето на играта и додавањето придонесуваат во неговата игра посебно ако играте тактика контра-напад.

Бекови:

Одбраната е најважна, но имаат и голема придобивка од вештината на крило. Даваат мал придонес преку вештината во креирање игра, додека додавањето помага при контра-нападите.

Играчи за врска:

Да се има одличен играч за врска во средината е една од најважните елементи за успешен тим. Тие имаат огромна корист од вештините додавање и одбрана како и вештината напад.

Крила:

Добро е да поседуваат висока вештина на крило, а исто така и креирање игра. Добро ги користат и вештините во додавање и одбрана.

Напаѓачи:

Нивната цел е да даваат голови и нападот е нивната главна вештина. Додавањето и вештината на крило е важно во нивниот придонес како и креирањето игра.

Промени во вештините

Вештините полека се менуваат со тек на време. Сите вештини се подобруваат се додека играчот е во тимот, но како што стареат, играчите почнуваат да губат дел од вештините со текот на времето. За сите промени во вештините можете да прочитате во делот за тренинг.
 
Server 070