Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Стадион

Вашиот клуб ќе стартува со мал стадион, кој ќе имате можност да го надградувате во текот на вашата Hattrick кариера. На страната за стадионот можете да ги видите и менаџирате со сите детали поврзани со него.

Приходи и трошоци

Вашиот стадион има четири типа на трибини, секоја од нив носи различен приход, но и различни трошоци кои ќе треба да ги плаќате на неделно ниво.

  Приход Неделни трошоци
Тераси 7 US$ 0.5 US$
Основни седишта 10 US$ 0.7 US$
Седишта под покрив 19 US$ 1 US$
ВИП ложа 35 US$ 2.5 US$

Во извештаите од натпреварите можете да видите колку посетители сте имале на секој дел од трибините. Приходот од продадените влезници се дели помеѓу двата клуба во зависност од типот на мечот и тоа:

Лигашки натпревари: Домашниот тим го зема целиот приход.

Куп натпревари: Домашниот тим зема 67% од приходот, а гостинскиот тим добива 33%. Последните 6 кола од купот се играат на неутрален терен и приходот се дели по пола.

Пријателски и квалификациски натпревари: Приходот се дели подеднакво

Посетеност на натпреварите

Колку гледачи ќе ви дојдат на стадионот во голема мерка зависи од вашите навивачи. Расположението на навивачите и големината на навивачкиот клуб се двата најбитни фактори. Вашата позиција на табелата и позицијата на вашиот противник исто така имаат значително влијание за посетеноста на лигашките натпревари.

До одреден степен, и противничките навивачи имаат влијание (нивното расположение и големината на навивачкиот клуб затоа што е логично дека и дел од нив исто така ќе присуствуваат на натпреварот. Корисно е да се знае дека на почетокот на сезоната посетата може да биде помала, а да се зголемува како што таа ќе се приближува кон крајот.

Временските услоги исто така имаат влијание. Ако времето е лошо, посетеноста е помала, но оние кои се решиле да го следат натпреварот попрво ќе ги наполнат покриените трибини за кои картите се поскапи. Од тие причини иста посетеност во различни временски услови може да донесе и различен приход од продадените влезници под услов на добар распоред на покриениот и непокриениот дел од трибините.

Надградба на стадионот

За надградба на вашиот стадион треба да најмите градежна фирма. Градежните работи се извршуваат некое време, една недела или повеќе, во зависност од обемот на проширувањето на трибините. Додека е градбата во тек, сите постоечки места на стадионот се на располагање на навивачите во следните натпревари, без разлика што градежните работи се во тек. Плаќате сума од 10 000 US$ како паушал, заедно со трошокот за секое седиште кое сакате да го додадете или тргнете:
  Трошоци за конструкција Трошоци за намалување на капацитетот на стадионот
Тераси 45 US$ 6 US$
Основни седишта 75 US$ 6 US$
Седишта под покрив 90 US$ 6 US$
ВИП ложа 300 US$ 6 US$

Добро е да се има различни типови на трибини за вашите навивачи. Повеќе луѓе сакаат да купуваат карти на терасите, па затоа е добро тој дел да ви е најголем. Некои луѓе пак, сакаат да ги следат мечевите од поудобни седишта (некои сакаат и трибини со кров), така да треба да водите грижа и за нив. Исто така ја имате и “јагнешката бригада“ која е жива изгорена да седи во ВИП ложата, па не смеете да ги заборавите и нив. Временските услови немаат толку големо влијание врз пополнетоста на седиштата под покрив и ВИП ложата.

 
Server 070