Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Замени

Како што беше споменато и во поглавјето за местење на тимот, доколку некој од вашите играчи се повреди во текот на натпреварот, замената за тој дел од теренот автоматски влегува во игра. Но, во младинската академија имате можност однапред да давате команди за замени.

Определување на замените

Со оваа опција ви се дава можност однапред да определите кој играч ќе биде заменет со кој во текот на натпреварот било од тактички причини или само да го смените заморениот играч со свеж. На пример, можете да смените напаѓач со дополнителен одбрамбен играч за да го обезбедите водството на вашиот тим, или да направите обратна замена ако губите. Исто така, можете да ги бирате и индивидуалните наредби на играчите.

Додавање на замена

За да се додаде замена треба да одите во делот за наредби за натпреварот, па да влезете во јазичето "Замени / Налози". Изберете го играчот кој сакате да го напушти теренот и играчот кој сакате да го замени, па потоа одредете ги условите под кои таа замена би настанала. Замената можете да ја креирате во која минута да се случи и/или во зависност од движењето на резултатот на мечот, во делот "дополнителни услови". Исто така, во дополнителните услови можете да додадете замена доколку вашиот или противничкиот играч добие црвен картон и да извршите замена на позициите на играчите.

Промена на однесувањето на играчот

Промената на однесувањето исто така се прави во јазичето за "Замени / Налози". Исто како што ги одредувате условите под кои би се направила замената, исто така ја давате и индивидуалната наредба за промената на неговото однесување на теренот.

Можете да дадете пет наредби за промена

Можете да дадете максимум пет измени на играчите (било да се замени или промена на индивидуални наредби).

Наредбите се ефектуираат тогаш кога условите за кои се зададени ќе се исполнат

Сите наредби за промени во текот на мечот ќе се случат ако се исполнат условите кои се зададени при нивното креирање пред мечот. Ако условите не се исполнети, промената нема да се случи. На пример, ако сте наместиле да имате замена во 65-та минута при било кој резултат, замената на играчот ќе се случи во 65-та минута. Но, доколку сте наместиле да имате замена во 70-та минута и доколку сте во водство, замената ќе се случи помеѓу 70 - та минута и крајот на мечот во оној момент во кој ќе се исполни вториот услов. Така да, ако поведете во 80-та минута, на пример, вашата замена ќе се случи во тој момент.

Ако на пример сте поставиле наредба да се извршат две замени во 70-та минута и тоа едната ако сте во водство, а другата ако водите со повеќе од еден разлика, а во тој момент резултатот е 3-0 за вас - ќе се извршат двете дадени наредби.

Имајте во предвид дека ако сте дале две наредби со ист услов (минута и резултат на пример), тие нема да се случај во истиот момент, туку според редоследот како се креирани.

По завршување на натпреварот, можете да го видите (но не и вашиот противник) списокот на сите наредби на играчите, преку линк кој води до страната каде играчите се оценети со ѕвезди, заедно со информациите кога се извршени и зошто не се извршени тие наредби.

Не можете да реагирате на повреди

Не можете да давате наредби за замени во случај на пореда на играч. Доколку тоа се случи во текот на мечот, системот сам си го регулира тој момент. Тоа исто така значи дека неочекувана повреда може да ги помати вашите планови со дадените наредби за замени, но тоа е така и во реалниот фудбал.
 
Server 071