Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Дополнителен клуб

Сопствениците на Platinum и Diamond Supporter имаат можност да регистираат дополнителен клуб. Тој се менаџира на истот начин како и примарниот што значи дека дополнителниот клуб си има свој тим, стадион, финансии, младински тим итн.

Отворање на дополнителен клуб

Дополнителниот клуб можете да го активирате во секое време. Дополнителниот клуб може да игра во истата земја во која е и примарниот под услов да има слободни места во таа земја.

Дополнителниот клуб започнува со некои мали почетни финансиски средства (исто како и секој друг нов клуб), но сопственикот не мора да полага за менаџерска лиценца.

Генерални правила

Можете да имате најмногу два дополнителни клубови.

Нема да можете да правите трансфери помеѓу вашите клубови ниту пак некој од клубовите ќе може да купи поранешен играч од другиот клуб.

Дополнителен клуб во иста земја

Вашиот примарен и дополнителен клуб нема да може да играат во иста дивизија ниту пак да се сретнат во бараж или куп натпревар (освен во финалето). Двата клуба може да играат на исто лигашко ниво, но во различни дивизии.

Доколку се случи неверојатна ситуација три тима од ист корисник да стигнат до полуфиналето, нормално, само два ќе се сретнат меѓусебе.

Доколку двата клуба дојдат во ситуација да играат во првата лига, тогаш оној кој се промовирал последен нема да влезе во прва лига. Тоа место ќе го заземе клубот со највисока позиција од претходната сезона во споредба со останатите кои требало да бидат отпаднати од првата лига. Ова ќе има влијание откако ќе се одиграат баражите.

Ако двата клуба во иста сезона се промовираат во прва лига, примарниот клуб ќе добие предност.

Дополнителен клуб во друга земја

Бројот на дополнителни клубови во друга земја зависи од бројот на слободни места во истата. Тоа зависи од големината на заедницата и колку корисници играат во таа земја.

Минимум од 50% од клубовите се резервирани за локални корисници. Тоа значи дека ако во земјата има 168 клуба, 84 се резервирани за локални играчи, а останатите 84 за било кои менаџери. Но, доколку земјата е 90% пополнета тогаш преостанатите места се само за локални корисници.

Менување на дивизиите

Исто како за примарните клубови, така и за дополнителните, во текот на дозволениот период можно е менување на дивизиите (доколку е во склад со општите правила), но не е можно едниот клуб да се префрли во дивизијата каде што игра другиот клуб.

Знамиња

Знамињата се собираат одделно, односно секој од двата клуба има своја колекција на знамиња.

Играњето против нечиј дополнителен клуб носи знаменце исто како и против било кој друг клуб од таа земја и дополнителниот клуб си добива знаменце во својата колекција.

Достигнувања

Достигнувањата се поврзани со корисникот, а не со клубот.

Гласање на избори

Ако имате дополнителен клуб во некоја друга лига (освен Hattrick International) можете да гласате по одиграни две сезони, а вториот сениорски глас го добивате по 10 сезони.

Банкрот

Ако вашиот примарен клуб банкротира, го губите пристапот и кон дополнителниот клуб.

Ако дополнителниот клуб банкротира, тогаш можете да стартувате нов, но не порано од 16 недели од денот кога сте го регистрирале дополнителниот што банкротирал (тоа значи дека, ако дополнителниот клуб банкротирал подоцна од 16 недели откога е формиран, можете веднаш да отворите нов дополнителен клуб).

Затворање на дополнителниот клуб

Дополнителниот клуб можете да го затворите во секое време. Но, ако го сторите тоа, за да стартувате нов дополнителен клуб мора да почекате 16 недели од денот кога сте го формирале затворениот. Забелешка: Не можете да го затворите дополнителниот тим доколку имате играчи на трансфер пазарот.

Истекување на Platinum / Diamond претплатата

Ако вашата претплата на Platinum, лиценца за дополнителен клуб или Diamond пакет истече, дополнителниот клуб ќе ви остане уште една недела, но после една недела нема да може да го менаџирате истиот. По 7 недели од истекување на вашиот пакет, системот автоматски ке го исклучи вашиот дополнителен клуб. Ако ја продолжите вашата Platinum, лиценца за дополнителен клуб или Diamond претплата во тој период, го добивате назад веднаш. Во спротивно, клубот ќе стане без сопственик и никогаш повеќе нема да го добиете назад.

 
Server 071