Ne përdorim cookies - ato na ndihmojnë ne për tju dhuruar juve një ekzperincë më të mirë online.
Duke përdorur faqen tonë ju pranoni që ne mund të ruajmë dhe të aksesojmë cookies në paisjen tuaj.

Ndihmë »   Manuali »   Trajneri 

Trajneri

Trainieri është një person i rëndësishëm për stërvitjen dhe për motivimin e lojtarëve tuaj.

Aftësitë e trainierit

Aftësia: Një trajner i aftë njeh metodat e duhura për të stërvitur lojtarët me qëllim që t’i bëjë më të mirë. Sa më i talentuar të jetë trajneri juaj, aq më shumë do të japë efekt stërvitja. Një trajner nuk mund të jetë kurrë më i mirë se i shkëlqyer. Të gjithë ekipeve u jepet një trajner i pranueshëm kur regjistrohen në lojë.

Karizma: Ndryshe nga aktivitetet stërvitore të planifikuara, trajneri juaj është gjithashtu një burim inspirimi për lojtarët tuaj. Shpirti i ekipit tuaj, përgjithësisht do të jetë më i mirë nëse trajneri juaj është një lider i mirë.

Taktikat: Trajneri juaj mund të jetë me tipare sulmuese, mbrojtëse ose neutral. Kjo jep efekt vetëm në paraqitjen e ekipit gjatë ndeshjes. Një trajner me tipare sulmuese do të ndikojë në përmirësimin e sulmit tuaj, duke dobësuar mbrojtjen ose e kundërta për një trajner me tipare mbrojtëse. Një trajner me tipare mbrojtëse mund të përmirësojë mbrojtjen pak më shumë se sa një trajner sulmues përmirëson sulmin me të njëjtin efekt. Një trajner neutral nuk është as sulmues dhe as mbrojtës, që do të thotë se nuk ndihmon ndonjë sektor të ekipit apo nuk pëson ndonjë penalizim.

Rënia e aftësisë

Pasi trajneri juaj të ketë qenë në klubin tuaj për një sezon, niveli i karizmës të tij do të fillojë që dalëngadalë të shkatërrohet. Kur karizma e trajnerit shkon në nivelin e fundit, ulja fillon të ndodhë në aftësitë e tij si trajner.

Ndrysho trajnerin

Nëse nuk jeni të kënaqur me trajnerin tuaj, ju mund të rekrutoni në tjetër ose një lojtar tuajin mund t'a bëni trajner. Ky ndryshim mund të bëhet tek "Stafi", nën menunë “Klubi im”.

Mbani mend, të gjithë trajnerët e një aftësie të caktuar janë të barabartë. Nëse blini një trajner pranueshëm për shembull, ai do jetë "mesatarisht" pranueshëm (një trainer shkëlqyer është vetëm gjysmë niveli më i mirë sesa trajnieri mirë).

Kur punësoni një trajner të ri, trajneri i vjetër do të mbetet në ekip si një lojtar, por ai nuk mund të bëhet më trajner dhe ju nuk mund ta shisni kurrë atë. Nëse nuk doni t'a mbani, duhet t'a dëboni.

Punëso një trajner nga jashtë

Kur ju rekrutoni një trajner të ri, fillimisht ju duhet të vendosni stlin e lojës të cilin ai preferon, dhe më pas të zgjidhni se sa të mirë e doni. Secili kombinim i karizmës me shkallën e aftësisë stërvitore ka një çmim fiks, sa më i mirë trajneri aq më i lartë çmimi.

Kthe një lojtar në trajner

Kur ju ktheni një lojtar në trajner, ai do të mbajë karizmën e tij aktuale. Eksperienca e tij përcakton se deri në çfarë niveli mund të bëhet si trajner dhe sa kushton të bësh një trajner në nivel të tillë. Kështu, nëse ju keni një lojtar me shumë eksperiencë dhe me karizëm të lartë, ky mund të jetë një pazar me leverdi. Sidoqoftë, lojtari nuk mund të bëhet një trajner më i mirë se sa eksperienca që ka në momentin e konvertimit dhe duhet të ketë qenë në ekipin tuaj për një sezon (16 javë), para se të mund të bëhet trajner.
 
 
Server 080